Menu Sluiten

Wat is Emèt Qenee?

Emèt Qenee is op 2 februari 1993 opgericht en is sindsdien een tweede thuis geworden voor vele christelijke studenten in Eindhoven en Tilburg. Deze Brabantse parel, dispuut van de Civitas Studiosorum in Fundamento Reformato (C.S.F.R.), is een kleine en hechte vereniging. Met studenten vanuit verschillende kerkelijke achtergronden komen we samen om te zoeken naar de Waarheid. Dit brengt ons bij onze naam: Emèt Qenee. Dit betekent “koop de waarheid’’, afgeleid van de  Bijbeltekst: 

“Koop de waarheid, en verkoop ze niet, mitsgaders wijsheid, en tucht, en verstand.” 

Spreuken 23:23 (SV)

Naast activiteiten en contacten op de vereniging, onderhouden we ook onze contacten met zusterdisputen van de C.S.F.R, door landelijke conferenties, borrels en sportdagen. Ook in onze eigen steden zijn er diverse christelijke studentenverenigingen waarmee we gezamenlijke activiteiten organiseren.

Emèt Qenee is de ideale plek om je studententijd nog waardevoller te maken en jezelf te ontwikkelen. Er heerst een open sfeer op de Bijbelkringen waardoor we samen kunnen zoeken naar antwoorden op geloofsvragen die spelen en ons ontwikkelen op geestelijk gebied. Naast ontplooiing op geestelijk gebied, is er ook ruimte voor ontwikkeling op sociaal gebied. Zo zijn er diverse commissies waarbij leden hun talenten inzetten of verder ontdekken. Er kan ook gekozen worden voor een bestuursjaar, wat garant staat voor een jaar waarin je veel zult leren en verschillende ervaringen zult opdoen. Het bestuur leidt het dispuut gedurende een verenigingsjaar.

Al met al is een lidmaatschap van Emèt Qenee een geweldige toevoeging aan je studententijd. Wil je de sfeer op de vereniging zelf meemaken? Dan raden we je aan om een keer langs te komen bij ons dispuut in het zonnige zuiden om te kunnen proeven van de Brabantse gezelligheid!