Menu Sluiten

Verhalen van leden

Niets is zo fijn als het lezen van ervaringen van andere mensen. Daarom hebben wij hier de testimonials van een aantal (oud-)leden geplaatst, zodat je kunt lezen hoe onze leden over het lidmaatschap denken. Een gevarieerd palet aan studenten, van technici tot psychologen, hebben hun draai weten te vinden op Emèt Qenee.


Hoi! Ik ben Rik en ik ben master student Mechanical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Pas aan het begin van mijn master ben ik op kamers gaan wonen en ben toen pas voor het eerst gaan kijken bij Emét Qenee. Achteraf gezien had ik dat natuurlijk veel eerder moeten doen! Vanaf de eerste week was ik verkocht. Na een goede Bijbelkring en sportieve volleybalavond met borrel wist ik dat dit een vereniging is die bij mij past; aan de ene kant verdieping en aan de andere kant heel veel gezelligheid. En nog steeds heb ik het heel erg naar mijn zin op EQ! 


Hoi! Mijn naam is Julia en ik ben momenteel tweedejaars student Orthopedische Schoentechnologie. Daarnaast ben ik ook tweedejaars lid van Emèt Qenee. Zonder de vereniging zou mijn studententijd er heel anders uitgezien hebben. Ik geniet van de dinsdagavonden waarop we een Bijbelkring of een Studiekring hebben. Tijdens deze avonden heb ik het afgelopen jaar enorm veel geleerd en leer ik nog steeds. Ook het commissiewerk heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Het samenspel tussen de serieuze avonden en de avonden waarop we gezellig met z’n allen borrelen bevalt me goed. Voor mij is Emèt Qenee een groep mensen met verschillende persoonlijkheden en achtergronden wat het tot een gevarieerde, diverse groep maakt.


Hoi! Ik ben Pieter, derdejaars rechtenstudent aan de universiteit van Tilburg. Daarnaast ben ik ook derdejaars lid van C.S.F.R. Eindhoven-Tilburg. Tot nog toe ben ik erg betrokken geweest bij de vereniging. Ik woon dan ook in een levendig dispuutshuis, @huize_peerke met vier andere leden. Op de vereniging geniet ik van de gezelligheid en leuke gesprekken en draai ik mee in de commissies. De kringen leveren een mooie bijdrage aan mijn kennis. Verder doet een borrel op z’n tijd me goed 😉 Voor mij is Emèt Qenee een toffe manier om naast mijn studie te genieten van het studentenleven.


Hoi! Ik ben Ine, tweedejaarsstudent personeelwetenschappen op de universiteit van Tilburg en daarnaast tweedejaars lid van Emèt Qenee. Ik woon samen met vier andere leden in een dispuutshuis, wat zorgt voor enorm veel gezelligheid, maar ook extra betrokkenheid bij de vereniging. Emèt Qenee betekent voor mij goede gesprekken over het geloof en verdieping tijdens de Bijbelkringen. Tegelijkertijd vormen de borrels, samen met alle andere activiteiten de perfecte toevoeging aan mijn studententijd!


Hey, laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Gerben en zit in het vierde jaar van mijn studie Technische Bedrijfskunde. Naast mijn opleiding wilde ik mezelf meer ontwikkelen. Daarom heb ik besloten om lid te worden bij C.S.F.R. Eindhoven-Tilburg. Van deze keuze heb ik nooit spijt gehad! Zo heb ik veel commissiewerk en een bestuursjaar gedaan. Hierdoor ben ik enorm gegroeid als persoon. Daarnaast geniet ik heel erg van de kringen. Samen gaan we op zoek naar God en bestuderen we de Bijbel tijdens de Bijbelkringen. Tijdens de studiekringen, onder andere over de Institutie van Calvijn, denken we bijvoorbeeld na over de kunst van het leven. Dit allemaal onder het genot van een lekker biertje!Lijkt het jou ook wat? Kom dan een keer langs en ervaar het studentenleven op de C.S.F.R!


Goeiedag! Ik ben Matei van der Meer, master student Economie & Data Science aan de universiteit Tilburg en ondertussen vierdejaars lid van EQ. De vereniging is onmisbaar in mijn studententijd. Vanaf de eerste week toen ik als broekie om me heen keek in de collegezaal, mezelf afvragend hoeveel christenen er tussen mijn collega-economen-in-wording zaten, tot nu tijdens mijn master: EQ is voor mij een soort tweede thuis geworden. Als een warm haardvuur omringd door gelijksgezinden met wie ik kan sparren over rechtvaardigmaking, de stand van de euro of over welk dispuutshuis nou het gezelligste is. Een kring waarin ik op zoveel vlakken zoveel meer ben gevormd dan op de uni, een groep mensen bij wie ik voor zoveel meer terecht kan dan ‘alleen maar’ samen eten of borrelen, een vergadering van christenen die mij op geestelijk, sociaal en intellectueel gebied het meest gevormd hebben in de tijd, de studententijd, waarin de mens misschien wel het meest gevormd wordt. Ook eens een kijkje nemen bij dat haardvuur? De koffie is reeds aan het pruttelen, de pils staat al koud. Houdoe!