Menu Sluiten

Verhalen van leden

Niets is zo fijn als het lezen van ervaringen van andere mensen. Daarom hebben wij hier de testimonials van een aantal (oud-)leden geplaatst, zodat je kunt lezen hoe onze leden over het lidmaatschap denken. Een gevarieerd palet aan studenten, van technici tot psychologen, hebben hun draai weten te vinden op Emèt Qenee.


Hoi! Mijn naam is Corné Haverhals en ik studeer werktuigbouwkunde aan Fontys Hogescholen. Al twee jaar geleden begon mijn studentenleven, dat ik heel bewust vanaf het begin heb aangevuld met een lidmaatschap bij Emèt Qenee. Mijn verwachting is uitgekomen: EQ is de plek waar ik vrienden heb gemaakt, mezelf aan het ontwikkelen ben en waar ik samen met anderen bezig kan zijn met de Bijbel en het geloof. EQ is ook een plaats om tijdens een drukke week van studeren tot rust te komen en even met andere dingen bezig te zijn. Dit gaat alleen maar beter sinds ik met zes andere EQ’ers op kamers zit in een dispuutshuis in Eindhoven. EQ biedt dus genoeg mogelijkheden om jouw studentenleven nog beter te maken!
Wellicht ook wat voor jou?
Houdoe!


Hoi, mijn naam is Gert-Jan, ik ben 20 jaar oud en momenteel zit ik in mijn derde jaar van de opleiding Verpleegkunde. Daarnaast ben ik actief derdejaarslid bij Emèt Qenee, waar ik veel energie uit haal. Het meest waardevolle voor mij zijn de bijbelkringen. Deze hebben namelijk mijn meningen versterkt of veranderd, en bovenal mijn geloof verdiept. De activiteiten die we met de vereniging organiseren, hebben er ook voor gezorgd dat ik vriendschappen heb opgebouwd en mezelf kan ontwikkelen naast mijn studie. Ik woon samen met vier andere jongens in een gezellig dispuutshuis, waardoor ik nog meer betrokken kan zijn bij de vereniging.
Ben je benieuwd of Emèt Qenee wat voor jouw is? Kom dan eens een keer langs! Het bier hebben we alvast koud gezet.
Joejoe!


Heee, mijn naam is Coralien Nijsse. Ik ben 19 jaar oud en studeer psychologie aan de Tilburg University. Ik zit ondertussen in mijn tweede jaar van mijn studie en vereniging.
Ik kan met zekerheid zeggen dat ik het afgelopen jaar maar nu ook zeker erg geniet van Emèt Qenee.
De vele studiekringen en bijbelkringen zijn echt interessant om te volgen en vormen daarmee ook extra verdieping op de vereniging. Op de vereniging staat de Bijbel centraal en kunnen we met elkaar discussiëren over allerlei punten van het christelijk geloof. Uiteraard zijn er ook borrels die altijd gezellig zijn in de verschillende dispuutshuizen.
Door de vereniging leer je weer heel veel verschillende nieuwe mensen kennen, wat ik zelf erg leuk vind.
Lijkt jij de vereniging nou ook de plek om even te ontspannen na het studeren, kom dan gerust een keertje langs. Als je wilt kun je altijd overal blijven slapen (wat ik zelf ook bijna altijd deed in m’n eerste jaar😁).


Hey! Ik ben Hugo, een 21-jarige student Technische Bedrijfskunde. Ik ben halverwege vorig jaar ingestroomd bij Emèt Qenee, maar dit hele jaar ga ik nog door als eerstejaars. Het heeft voor mij een paar jaar geduurd om de juiste studie te vinden, maar nu zit ik eindelijk mede dankzij de vereniging helemaal op mijn plek. Eigenlijk wilde ik niet bij een studentenvereniging omdat ik dacht dat er geen verenigingen meer waren waar je nog echt het idee hebt dat iedereen wil leven voor God. Nou, ik had me vergist! Ik geniet heel erg van het samen zoeken naar en leren over God door bijbelkringen, bidstonden, sing-ins en meer. Hierdoor kan ik helemaal loskomen, want ook bij een niet-geestelijke activiteit zoals een borrel, een vergadering of een vakantie weet je dat je stuk voor stuk met mensen bent die nadenken en leven met min of meer dezelfde levensvisie. Ik leef in een van de dispuutshuizen met zes andere jongens, en volgens mij is een saaie avond een fysieke onmogelijkheid. Ik houd veel van een uitdagende wandeling en wildkamperen, en EQ is typisch een plek waar je spontaan zulke dingen kan plannen, hobby’s kan delen en vrienden kan maken.
Ben jij er, net als ik vroeger was, van overtuigd dat een studentenvereniging niks voor je is? Durf dan maar eens langs te komen 😉