Menu Sluiten

Dispuutshuizen

Huize Peerke

De bewoners van Peerke

In het warme, zonnige en o zo paapse zuiden van ons land staat Huize Peerke. Dit huis is een thuis voor een vijftal studenten uit Tilburg. Wellicht vraagt u zich af waar de naam ‘Peerke’ vandaan komt. Peerke komt van Petrus Donders, ook wel ‘Peerke’ in de volksmond. Hij is een heilige van Tilburgse komaf en een lokale beroemdheid. Peerke staat bekend om zijn goede werken binnen en buiten Tilburg, en daarom leek het ons gezien zijn levensstijl erg toepasselijk om ons huis met zijn naam te verbinden.

Huize Peerke is een huis met sfeer. Bijna elke avond van de week opent zij haar deuren uit pure gastvrijheid. Menigeen komt dan ook een graantje meepikken van de welvaart die Peerke kent. Onder het genot van een wijntje en een biertje wordt er genoten van elkaar. Eindhovenaren blijven standaard overnachten, maar onder onze gasten zijn ook veel Tilburgers, die zelfs na een lange borrel niet weg te krijgen zijn en zodoende blijven slapen, terwijl zij na tien minuten ook in hun eigen bed zouden kunnen liggen. We hebben het goed zo, met z’n vijven. We eten samen, drinken om vier uur thee, kijken samen Heel Holland Bakt, maken af en toe samen schoon, en ’s avonds na het eten blijven we op de bank hangen tot in de late uurtjes. Wilt u dit sfeerke in Peerke nu eens aan den lijve ondervinden? Schroom niet om ons een DM te sturen via @huize_peerke om een afspraak te maken!

Domus Gustus

De bewoners van Domus Gustus

Heyey, wij zijn Domus Gustus, sinds ongeveer een half jaartje officieel dispuutshuis van onze prachtige vereniging. Gelegen in het idyllische Oud-tongelre, in het prachtige Eindhoven hebben we het hier uitstekend naar ons zin. We wonen hier nu met 6 mannen en binnenkort zelfs met 7! Verder zijn hier ook 4 kippetjes te vinden en Mickey de domusmuis. Het Hertog Jan staat hier natuurlijk altijd koud en de Schrobbelèr is altijd warm, we borrelen hier dan ook altijd gezellig tot laat door. Maar we hebben ook erg goede gesprekken, onder andere als er mede EQ’ers langskomen voor een bijbel- of studiekring! Kom anders ook gezellig een keer langs, de koffie of Hertog staat voor je klaar! Houdoe!

Huize Confugium

De bewoners van Confugium

Het op dit moment jongste dispuutshuis van Emèt Qenee is Huize Confugium, gelegen onder het toeziend oog van de Westpoint, de hoogste woontoren van Brabant. Met de universiteit in de buurt en het Spoorpark op loopafstand is dit huis de ideale locatie voor een gezellige student. Huize Confugium biedt een schuilplaats (de Nederlandse vertaling van Confugium) voor 5 studenten, en door een heuse logeerkamer is er altijd plek voor gasten die zijn blijven plakken na een gezellig avondje borrelen of een verdiepende avond kringen. Waar we in de winter gezellig op de bank onder een dekentje kruipen en zo nu en dan een spelletje spelen, is het in de zomer pas echt genieten hier, wanneer er tot laat buiten in de tuin gezeten kan worden. Zij het met een koud biertje, wijntje, cocktail of gewoon een sapje. De lampjes gaan aan, de kaarsjes (en heel soms de bbq) worden aangestoken en voor je het weet zijn de vroege uurtjes al aangebroken. Klinkt dit je nu als muziek in de oren? Onze deuren staan altijd voor je open!