Menu Sluiten

Dispuutshuizen

Huize EnOf

De bewoners van EnOf

Goeiendag! Wij stellen aan u voor ons klein paleisje verscholen tussen de rustieke arbeiderswoningen die Tilburg rijk is. Het wordt reeds bewoond door studenten vlak na de oprichting en heeft de eer waar cultureel erfgoed te heten van Emèt Qenee, Huize EnOf! Op dit moment zijn wij zessen de trotse bewoners van dit gezellige stekje die als ontmoetingsplaats dient voor de vereniging.

In de kamers bestuderen we met kringen de Bijbel, of discussiëren we over uiteenlopende zaken, net wat de aandacht verdient. En als de hele vereniging uitgenodigd is voor een borrel zorgen wij dat het huis aan alle kanten uitgedost is, wat voor de meest onvergetelijke avonden zorgt. Daarnaast is EnOf een huis van tradities. En u weet, van tradities moet men afblijven. Daarom blijven we stoïcijns Kordaat drinken, dient niemand voor acht uur het bed te verlaten en hebben we nog steeds dat oude fornuis wat twintig jaar geleden al vervangen moest zijn. En oja, enkele weken per jaar dringt de scherpe geur van boekpapier u tegemoet, want studeren doen we ook zeker! Ben je benieuwd naar alles wat dit stulpje te bieden heeft? Kom dan eens langs, de koffie staat altijd voor je klaar!

Huize Peerke

De bewoners van Peerke

In het warme, zonnige en o zo paapse zuiden van ons land staat Huize Peerke. Dit huis is een thuis voor een vijftal studenten uit Tilburg. Wellicht vraagt u zich af waar de naam ‘Peerke’ vandaan komt. Peerke komt van Petrus Donders, ook wel ‘Peerke’ in de volksmond. Hij is een heilige van Tilburgse komaf en een lokale beroemdheid. Peerke staat bekend om zijn goede werken binnen en buiten Tilburg, en daarom leek het ons gezien zijn levensstijl erg toepasselijk om ons huis met zijn naam te verbinden.

Huize Peerke is een huis met sfeer. Bijna elke avond van de week opent zij haar deuren uit pure gastvrijheid. Menigeen komt dan ook een graantje meepikken van de welvaart die Peerke kent. Onder het genot van een wijntje en een biertje wordt er genoten van elkaar. Eindhovenaren blijven standaard overnachten, maar onder onze gasten zijn ook veel Tilburgers, die zelfs na een lange borrel niet weg te krijgen zijn en zodoende blijven slapen, terwijl zij na tien minuten ook in hun eigen bed zouden kunnen liggen. We hebben het goed zo, met z’n vijven. We eten samen, drinken om vier uur thee, kijken samen Heel Holland Bakt, maken af en toe samen schoon, en ’s avonds na het eten blijven we op de bank hangen tot in de late uurtjes. Wilt u dit sfeerke in Peerke nu eens aan den lijve ondervinden? Schroom niet om ons een DM te sturen via @huize_peerke om een afspraak te maken!