Menu Sluiten

Openbare Vergadering IV: Tolerantie en onze (christelijke) moraal

D.V. 22 mei staat de vierde en laatste Openbare Vergadering over het jaarthema ‘Het verhaal van de moraal’ op de planning. Deze avond hoopt Bart Jan Spruyt een lezing te geven die is toegespitst op het onderwerp ‘Tolerantie en onze (christelijke) moraal’. Bij overdenking van dit onderwerp worden vragen behandeld over de verschillen in normen en waarden van christenen en normen en waarden van de huidige samenleving. Deze verschillen worden steeds groter. In hoeverre is het goed om dit te tolereren? En hoe tolerant moeten wij als christenen zijn tegenover de algemeen geaccepteerde normen en waarden (homohuwelijk/euthanasie)? Zouden we de maatschappij moeten waarschuwen, of werkt dit juist afstotend? Ook zullen we nadenken over hoe we als christenen beïnvloed kunnen worden door de huidige heersende moraal en hoe we ons hiertegen kunnen wapenen. U bent allen van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen!

De lezing begint om 20.00 in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Eindhoven (Plaggenstraat 57). Voor meer informatie, of als u zich wilt aanmelden voor deze lezing kunt u een mail sturen naar pubcie@emetqenee.nl.