Voorjaarsweekend 2016

Afgelopen weekend hadden we weer het genoegen om af te reizen naar Harmelen voor het Voorjaarsweekend, waar we konden we genieten van elkaars gezelschap en ons bezig konden houden met het geloof. Het thema van dit weekend was “Leven vanuit de verbondenheid met Christus.” Op vrijdagavond begonnen we zoals gewoonlijk met een officiële maaltijd waarna we door middel van een Bijbelstudie nadachten over Kolossenzen 3.

De volgende dag konden we ook genieten van het mooie weer en elkaar. Dit deden we door middel van een lezing van ds. Lieftink. ‘s Middags genoten we van het zonnetje en speelden we een potje voetbal met daarnaast een aantal minder actieve opdrachten. Dit alles werd gedaan in teams. De uitslag is nog steeds niet bekend (wat wel een beetje jammer is, aangezien mijn team het erg goed deed..). Na het avondeten was de bonte avond aan de beurt. We mochten ons team/land verdedigen door middel van verschillende opdrachten. Er waren drie teams (Nederland, België en Luxemburg) en de opdrachten waren bijvoorbeeld het schrijven van een volkslied. Uiteindelijk ging België er als winnaar vandoor. De avond werd door sommigen afgesloten met het zingen van liedjes uit The Sound of Music; anderen hielden het bij de combinatie van een biertje en een sigaar.

De volgende dag begon goed met een ontbijt op bed van onze eerstejaars Gerben en Mark, dit ontbijt smaakte goed. Deze dag bezochten we twee keer de kerk en genoten we van de rust, maar helaas was het weer deze zondag iets minder. De avond werd afgesloten met een rede van amicus Caspar in combinatie met een sing-in, waarbij de mannen stemmen goed te horen waren. Uiteraard werd het moment van zingen afgesloten met een polonaise en ons brallied. De volgende morgen vertrokken we moe maar voldaan weer richting Eindhoven of Tilburg.

Ben jij een christelijke student in Tilburg of Eindhoven? Kom eens een keer langs! Zie onze website www.emetqenee.nl voor meer informatie, of mail ons gewoon even op pubcie@emetqenee.nl.

vjw


Plaats een reactie