Vereniging

Emèt Qenee is een gezellige, christelijke studentenvereniging in Eindhoven en Tilburg en is aangesloten bij de landelijke C.S.F.R. De vereniging is opgericht op 2 februari 1993, en wordt dus al weer een heel aantal jaren in stand gehouden door een kleine maar hechte groep enthousiaste studenten. Met elkaar ondernemen we verschillende activiteiten, van Bijbelkringen en lezingen tot gezellige weekenden. Voor meer informatie over wat Emèt Qenee precies is, kun je even op de pagina ‘Wat is Emèt Qenee?’ kijken.

Bij veel van onze plenaire activiteiten zingen we het dispuutslied, wat uiteraard het mooiste lied van de C.S.F.R. is, en ook wordt het landelijk lied regelmatig gezongen. Wanneer je het maximale wilt halen uit je tijd op de studentenvereniging, kun je er voor kiezen om een jaar in het bestuur te gaan. Een bestuursjaar staat garant voor een jaar waarin je veel zult leren en veel ervaring zult opdoen. Op de site vind je een pagina met daarop foto’s van de besturen die tot nu toe aan het roer van Emèt Qenee hebben gestaan.

Als je lid bent van Emèt Qenee kan je in een dispuutshuis gaan wonen. Dit is een huis waar enkel leden van Emèt Qenee wonen. Onze vereniging heeft twee dispuutshuizen in Tilburg. Meer informatie over deze huizen staat op de volgende pagina: Dispuutshuizen.

Naast activiteiten en contacten op de vereniging zelf, hebben we ook contacten met andere disputen van de C.S.F.R, door middel van bijvoorbeeld landelijke conferenties. Ook in onze eigen steden zijn er diverse christelijke studentenverenigingen waar we contacten mee hebben. In Tilburg bestaat ‘CST’, wat staat voor Christelijke Studenten Tilburg. Eens in de zoveel tijd wordt er een activiteit georganiseerd waar dan alle christelijke verenigingen uit Tilburg bij elkaar komen.

Dies Natalis 2019