Stralend Voorjaarsweekend

Stralend. Dat was het het eerste weekend van mei zeer zeker. De onderlinge vriendschap straalde, de vereniging straalde, en last but not least straalde ook de zon. Onze vereniging hield namelijk haar voorjaarsweekend in het harmonieuze Harmelen. Harmelen, daar waar de bus nog niet overal stopt en waar de koeien nog parmantig met hun mollige poten in de zompige veengronden stappen.

Aangezien het voorjaarsweekend één van de hoogtepunten in het verenigingsjaar is, waren de verwachting hoog. Het weekend werd vrijdagavond gelijk goed gestart met een enigszins vage maaltijd die werd gecompenseerd door smakelijke tafelgesprekken. De toon was gezet. Die avond volgde een mooie bijbelkring over het thema van het weekend, gebed. Gesprekken tijdens de kring gaven blijk van het belang van een goede en trouwe relatie met God. De eerste avond werd afgesloten met een aimabele borrel.

Na een korte nacht verkwikte een ieder zich bij het ontbijt. Na enige tijd moest het fysieke brood plaats maken voor het geestelijke brood, een lezing was aanstaande. Ds. Tekelenburg hield een mooie lezing over het thema wat na afloop vragen en discussie opleverde. Het middagprogramma zorgde voor hilariteit en rivaliteit. Door het uitvoeren van opdrachten of beantwoorden van vragen konden verschillende teams de spijkers in een boomstam rammen. De gedrevenheid in de teams zorgde voor een schitterend schouwspel. Na het spel zeeg men moede en mat neder op het zonovergoten grasveld terwijl energieke leden nog een balletje gingen trappen. Na het diner was het tijd voor de bonte avond. Groepjes van twee a drie personen moesten verschillende spreekwoorden of gezegden uitdrukken. De vindingrijkheid en creativiteit van de teams zorgde ook bij deze activiteit weer voor veelvuldige lachsalvo’s. De avond werd afgesloten met een ontspannende borrel en goede gesprekken.

Op de zondag spoedden we ons in de morgen naar de hervormde gemeente van Harmelen. Na de kerkdienst was er een goede kop koffie terwijl intussen de maaltijd bereid werd. De zondagmiddagmaaltijd op een weekend betekent lang tafelen met veel tafelgesprekken over zinnige en minder zinnige zaken. Een van de mooiere momenten was toch wel de scherpe en goed doordachte eerstejaarsrede die een van de eerstejaars nog mocht houden. Na de maaltijd bezochten we een kerkdienst die georganiseerd was door de drie kerken van Harmelen in het kader van dodenherdenking. Na een frisse wandeling richting het oord schoven we wederom aan tafel die menig lid niet snel zal vergeten. Een markant gedecoreerde tafelpraeses werd op zeer majesteitelijke wijze vereerd door de tafel op het moment dat iemand zich tot de tafelpraeses wilde richtten.

De bevrijdingsdag zorgde ervoor dat het weekend verlengt kon worden wat door een ieder werd gewaardeerd. Sportieve activiteiten en ontspanning stonden centraal. Een uiterst competitieve tafelvoetbalwedstrijd leverde een heuse spanning op tussen rivaliserende teams. Deze laatste dag werd afgesloten met een debat waarbij de lachspieren opnieuw op de proef werden gesteld.

Vol van belevenissen ging een ieder met een grote lach op het gezicht richting de Brabantse steden. De amicaliteit vierde hooghtij. Het was stralend.


Plaats een reactie