Openbare vergadering I: Maken wij cultuur of maakt cultuur ons?

D.V. 24 november zal de eerste lezing van het jaar plaatsvinden.

Maakt u cultuur of bent u slechts een product van de cultuur? Onder het thema ‘Kulturhus’ gaan we op zoek naar de verhouding tussen de heersende cultuur in de samenleving en de christelijke gemeenschap. Hoe beïnvloeden deze elkaar en hoe plaatsen wij ons, als christenen, in de cultuur?

In de eerste lezing gaan we de heersende cultuur in de samenleving ontleden. Wat zijn de kernwaarden van onze cultuur? Vanuit welke motieven handelen we? Hoe is deze cultuur ontstaan? Ook gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag hoe wij beïnvloed worden door de cultuur. In hoeverre worden we gevormd door de cultuur in wat we vinden en denken?

In onze zoektocht naar antwoorden zal Paul Cobben, hoogleraar filosofie aan Tilburg University, een lezing geven. Belangrijke thema’s in het werk van Cobben zijn de multiculturele samenleving en moraliteit.
Op D.V. donderdag 24 november bent u van harte welkom. De lezing begint om 20:00 en vindt plaats aan de Offenbachstraat 105 te Tilburg. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u mailen naar pubcie@emetqenee.nl.


Plaats een reactie