Openbare Vergadering IV- Strooizout of brokstukken

 

Op woensdag 16 april zal de tweede Openbare Vergadering plaatsvinden van dit semester, met als thema “Strooizout of brokstukken”. Christenen zijn immers het zout der aarde. Ook in de politieke wereld wordt van ons gevraagd smaak te geven. De vraag is op welke manier dit het effectiefst kan. Door samen te klonteren in brokstukken, krachten te bundelen en op deze manier een helder christelijk geluid te laten horen? Of juist door ons te verstrooien over (seculiere) partijen en in deze partijen een christelijke invloed uit te oefenen op de beleidsvorming?

Twee christenpolitici komen aan het woord. De één is kamerlid bij GroenLinks (Ruard Ganzevoort), de ander bij SGP (Elbert Dijkgraaf of Roelof Bisschop, afhankelijk van de Kameragenda die week). Alle drie de mannen zijn christen en willen dit meenemen in hun dagelijks leven. De vraag is op welke manier zij dit doen.

Een vraag die deze avond centraal zal staan: bestaat er één christelijk gedachtegoed (dat zich manifesteert in een christelijke partij) of kan de ideologie van een seculiere partij ook leidend zijn voor christenen? Na een debat hierover, zullen de politici hun visie geven op verschillende actuele onderwerpen, waarbij ook de luisteraars hun vragen kunnen stellen.

We willen u van harte uitnodigen deze avond mee te maken. De vergadering zal plaatsvinden in het Warandegebouw van Tilburg University, Warandelaan 2, zaal WZ101. Inloop is vanaf 19.45 uur. De avond zelf begint om 20.00 uur.  Voor meer informatie en aanmelding kunt u mailen naar pubcie@emetqenee.nl.


Plaats een reactie