Openbare vergadering III

Na twee interessante lezingen over “Bevinding” is er weer een nieuw halfjaarthema ingeluid: “Politiek”. Voor de één een hobby, voor de ander niet, maar – zeker rond de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart – voor ieder een issue.

De vraag komt op: wat moeten christenen eigenlijk in de politiek? Wat is de relevantie en wat zijn de mogelijkheden voor christelijke politiek? Moeten christenen hun krachten bundelen en een helder christelijk geluid laten horen, of is het beter om christelijke invloed uit te oefenen in de beleidsvorming van willekeurig seculiere partijen?

Op deze en andere vragen hopen we dit half jaar antwoorden te krijgen.

Een eerste lezing zal gegeven worden op dinsdag 1 april as. door Pieter Verhoeve. Hij is sinds juni 2012 burgemeester van Oudewater en werd bij zijn benoeming de jongste burgemeester van Nederland. Dhr. Verhoeve zal een lezing uitspreken over de geschiedenis van politiek. Welke rol hadden christenen in het bestuurlijk systeem van de vroegchristelijke kerk? Hoe heeft dit zich ontwikkeld tot het ontstaan van de huidige christelijke partijen?

Voelt u zich van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn! De locatie van de vergadering is het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Eindhoven, Plaggenstraat 57. Aanvang 20.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding kunt u een mailtje sturen naar pubcie@emetqenee.nl.


Reacties

  1. Janine zegt:

    Politiek was nooit zo mijn ding, maar deze vragen klinken interessant. Ik ben benieuwd!

Plaats een reactie