Najaarsweekend 2016

Afgelopen weekend hadden we het genoegen om af te reizen naar Bergeijk voor het Najaarsweekend, waar we konden we genieten van elkaars gezelschap en ons bezig konden houden met het geloof. Het thema van dit weekend was “Vreemdelingschap.” De leden uit Eindhoven kwamen op de fiets en nadat een groot deel aanwezig was begonnen we zoals gewoonlijk met een officiële maaltijd waarna we door middel van een Bijbelstudie nadachten over 1 Petrus 2.

Na een koude en kort nacht konden we de volgende morgen ook weer genieten van elkaars gezelschap. Deze morgen begon met een lezing/workshop over hoe we ons geloof kunnen uitdragen richting anderen, en vooral richting onze medestudenten. ‘s Middags was er een spel georganiseerd door de weekendcie met verschillende opdrachten, waaronder het uitbeelden van zo veel mogelijk emoties en proberen met 4 mensen op zo’n klein mogelijk stukje papier staan. Na het avondeten was de bonte avond aan de beurt. Deze werd verzorgt door de amici Gerben en Mathijs en bestond uit een pubquiz met verschillende soorten vragen. De rest van de avond werd er gezellig geborreld en een potje poker gespeeld door de heren. Deze zaterdag stond ook in het teken van een aantal interessante eerstejaarsredes, maar ook een lang tafelgesprek over de taak en rol van de man en vrouw in het leven.

De volgende dag begon goed met een ontbijt op bed van onze eerstejaars, wat erg goed smaakte. Na dit ontbijt vertrokken we op de fiets, lopend of met de auto naar de kerk. Na de doopdienst genoten we samen met doopouders en de gemeente van een bakje koffie met taart. Het zonnetje kwam door en daarom werd er na de dienst een potje voetbal gespeeld. Ook deze dag waren er een aantal Ook deze dag waren er een aantal fascinerende tafelredes en tafelgesprekken. Na de Bijbelstudie over christelijke karaktervorming vanuit Romeinen 12 was er deze avond een goede borrel maar de meesten gingen niet al te laat naar bed omdat de wekker de volgende ochtend vroeg ging. De volgende morgen vertrokken we moe maar voldaan weer richting Eindhoven of Tilburg.
najaars2016


Plaats een reactie