Verhalen van anderen

Niets is zo fijn, als het lezen van ervaringen van andere mensen. Daarom hebben wij hier de testimonials van een aantal (oud-)leden geplaatst, zodat je kunt lezen hoe onze leden over het lidmaatschap denken. Een gevarieerd palet aan studenten, van technici tot psychologen, hebben hun draai  weten te vinden op Emèt Qenee.

Andrea is al een tijdje lid van Emèt Qenee. Daardoor heeft ze een goed beeld van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Hier is haar verhaal:

Toen ik in Eindhoven ging studeren leek het me na een tijdje leuk om me aan te sluiten bij een studentenvereniging om andere christenen in mijn studentenstad te leren kennen. Ik koos voor Emèt Qenee omdat de vereniging relatief klein is (zo’n 25-30 leden) en ik me er gelijk thuisvoelde. Emèt Qenee is een supergezellige, hechte vereniging, ondanks of misschien wel juist dankzij het feit dat ze is samengesteld uit een bonte verzameling individuen die elkaar anders nooit waren tegengekomen of vrienden waren geworden. Voor een groot deel werkt dit idee van een studentenvereniging omdat je allemaal met dezelfde vragen zit en de Bijbel- en studiekringen en borrels bij uitstek de gelegenheid geven om op een open en onbevooroordeelde manier met elkaar het gesprek aan te gaan. Mede dankzij die gesprekken en Bijbelstudies ben ik gegroeid in geloof en heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Ben jij nog op zoek naar een studentenvereniging? Dan raad ik je het absoluut aan om je aan te sluiten bij deze onwijs gezellige verzameling van mensen!

Maaike is nu een paar  jaar lid van Emèt Qenee. Hier lees je haar verhaal:

Van mijn broer, die ook op EQ zat, hoorde ik erg positieve verhalen over de studentenvereniging. Ik dacht: Dat wil ik ook! Ik koos een leuke studie uit in Tilburg en sloot me direct bij EQ aan. Ik voelde me al snel thuis. Het is fijn christenen in je vriendengroep te hebben, die begrijpen hoe lastig het soms is om als christen in de wereld te staan. De activiteiten zijn ook erg leuk. Tijdens studiekringen verdiep je je in dingen, waarover je anders waarschijnlijk nooit nagedacht zou hebben. De Bijbelstudies zijn verrijkend en de vriendschappen die je maakt maken je studententijd compleet. Dus wil je alles uit je studententijd halen wat erin zit? Word dan lid!

Marije is sinds één jaar lid bij Emèt Qenee. Dit is haar verhaal

Emèt Qenee zie ik als een bonte verzameling van vriendschappen, goede gesprekken, lachbuien en soms het wegpinken van een traan. Het is een plek waar je samen komt met christelijke medestudenten. Daarom sloot ik mij ook aan bij Emèt Qenee, want ik wilde graag christelijk contacten maken in mijn studentenstad. Het onderdeel zijn van Emèt Qenee heeft mij vervolgens veel meer opgeleverd dan alleen contacten. De vereniging biedt de mogelijkheid om jezelf meer te verdiepen in het christelijk geloof door middel van Bijbelkringen, lezingen en studiekringen. Wat ik mooi vind aan deze activiteiten is dat je met vrienden nadenkt over God en het geloof. Door de verschillende persoonlijkheden hoor je soms vernieuwende inzichten die waardevol zijn voor je geloofsleven.
Daarnaast is EQ ook een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen op het gebied van onder andere organiseren, samenwerken, of verantwoordelijkheid nemen door het commissiewerk. De ontspanning die je vindt tijdens borrels en weekenden doen alle stress voor je studie vervagen. De leden vormen Emèt Qenee! Doordat het een kleine groep is, hangt er een knusse, open sfeer en ken je iedereen goed. Kortom, als je tijdens je studie aangesloten bent bij Emèt Qenee krijg je de ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen, vriendschappen te vormen met christelijke medestudenten en een flinke dosis aan gezelligheid en humor. Na een jaar lid te zijn van Emèt Qenee weet ik dat ik mijn studententijd niet zonder zou willen doorbrengen: het is écht zo fijn!

Hans was lid en deelt het volgende:

Na enkele keren bij bijbelkringen en andere activiteiten geweest te zijn, was ik er helemaal van overtuigd dat ik lid wilde worden. Dit was echt een omslag, omdat ik erg negatief tegenover studentenverenigingen stond. Mede door de gezelligheid binnen de vereniging, is dat helemaal verdwenen. Vooral ook de studentikoziteit sprak mij erg aan.

De studentenvereniging bleek ook goed te combineren met andere zaken. Zo werk ik bijvoorbeeld voor m’n webwinkel en blog ik graag. Al met al ben ik erg blij dat ik lid ben geworden en heb ik nooit een moment spijt gehad van mijn keuze. 


Eindelijk overtuigd waarom je lid moet worden? Meld je dan snel aan via het contactforumulier »»