Verhalen van anderen

Niets is zo fijn, als het lezen van ervaringen van andere mensen. Daarom hebben wij hier de testimonials van een aantal (oud-)leden geplaatst, zodat je kunt lezen hoe onze leden over het lidmaatschap denken. Een gevarieerd palet aan studenten, van technici tot psychologen, hebben hun draai  weten te vinden op Emèt Qenee.

Adriaan is al een tijdje lid van Emèt Qenee. Daardoor heeft hij een goed beeld van het reilen en zeilen binnen de vereniging. Hier is zijn verhaal:

Overtuiging

Een studentenvereniging is meer dan je wellicht in eerste instantie denkt. Natuurlijk, een (studenten) vereniging staat voor gezelligheid, discussie en borrels. Maar op Emèt Qenee is dat niet het enige. Op Emèt Qenee zijn mensen bij elkaar met eenzelfde doel, namelijk om God te leren kennen, Hem meer te leren kennen. En de middelen? Bijbelstudies, studiekringen en lezingen zijn de middelen bij uitstek waar we met en van elkaar veel leren. Emèt Qenee is dan ook een vereniging waar ik mij thuis voel. De leden hebben meer of minder dezelfde problematiek, dezelfde vragen. Samen zoeken naar de antwoorden, dát is mooi en opbouwend.

Ontplooiing

Daarnaast leer je ook veel van de vereniging in het algemeen. Ik ben praeses (voorzitter) van de vereniging geweest en heb samen met twee geweldige bestuursgenoten de vereniging een jaar mogen leiden. Ook ben ik actief (geweest) in veel commissies. En daar leer je heel veel van! Je leert organiseren, communiceren en verantwoordelijkheid nemen. Allemaal zaken die belangrijk zijn voor het leven ná het studentenleven. En het is nog leuk ook!

Ontmoeting

Behalve dat je veel van elkaar leert met betrekking tot geloof en organisatie, is ontmoeting ook belangrijk. Op Emèt Qenee ontmoet je vrienden voor het leven en zul je ook veel gezelligheid ervaren. Geloof me, je zult altijd met goede herinneringen terugdenken aan de tijd op Emèt Qenee. Dus, kom en zie!

Maaike is nu een paar  jaar lid van Emèt Qenee. Hier lees je haar verhaal:

Van mijn broer, die ook op EQ zat, hoorde ik erg positieve verhalen over de studentenvereniging. Ik dacht: Dat wil ik ook! Ik koos een leuke studie uit in Tilburg en sloot me direct bij EQ aan. Ik voelde me al snel thuis. Het is fijn christenen in je vriendengroep te hebben, die begrijpen hoe lastig het soms is om als christen in de wereld te staan. De activiteiten zijn ook erg leuk. Tijdens studiekringen verdiep je je in dingen, waarover je anders waarschijnlijk nooit nagedacht zou hebben. De Bijbelstudies zijn verrijkend en de vriendschappen die je maakt maken je studententijd compleet. Dus wil je alles uit je studententijd halen wat erin zit? Word dan lid!

Janine is ook al een tijd lid en hier lees je haar ervaringen:

Wanneer je gaat studeren, is dat best even wennen. Je gaat naar een nieuw huis, nieuwe stad en een nieuwe opleiding en je leert een heleboel nieuwe mensen kennen. Natuurlijk wil je ook nieuwe vrienden maken. Voor mij is EQ dé plaats waar ik die heb gekregen. Ik heb vrienden gevonden die me stimuleren in mijn zoektocht naar God. Dat is namelijk heel belangrijk, om contact te hebben met mensen die dezelfde basis in hun leven hebben. Ik vind het waardevol om samen met mijn vrienden op Emèt Qenee na te denken over God en over wat Hij tegen ons zegt. Door de visie van anderen kom ik weer tot nieuwe inzichten!

Ook de studentikoziteit op de vereniging kan ik wel waarderen. Het is buitengewoon grappig om mensen in de officiële setting tijdens een tafelgesprek of een vergadering aan te spreken met ‘amica’ of ‘amice’ en ‘u’ en in de meest mooi verheven zinnen (over niets) te praten. En natuurlijk leer je daar ook van… ;-)

Mensen zeggen altijd dat je studententijd de mooiste tijd is van je leven. Dat ik dat ook vind, daar draagt EQ zeker aan bij!

Hans was lid en deelt het volgende:

Na enkele keren bij bijbelkringen en andere activiteiten geweest te zijn, was ik er helemaal van overtuigd dat ik lid wilde worden. Dit was echt een omslag, omdat ik erg negatief tegenover studentenverenigingen stond. Mede door de gezelligheid binnen de vereniging, is dat helemaal verdwenen. Vooral ook de studentikoziteit sprak mij erg aan.

 

De studentenvereniging bleek ook goed te combineren met andere zaken. Zo werk ik bijvoorbeeld voor m’n webwinkel en blog ik graag. Al met al ben ik erg blij dat ik lid ben geworden en heb ik nooit een moment spijt gehad van mijn keuze. 


Eindelijk overtuigd waarom je lid moet worden? Meld je dan snel aan via het contactforumulier »»